Prajitura cu gem si nuca macinata

de Lau in Dulciuri, 4 Ian 2017 | 5413 vizualizari

 

M-am inspirat de la Merisor pentru aceasta reteta
,,Bunatati pentru colindatori"

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 1 ou
  • 3 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 500 g faina
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • 250 g unt
  • Umplutura
  • 3 albusuri
  • 150 g zahar
  • esenta de vanilie
  • 100 g nuca macinata
  • 200 gem de prune
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gem si nuca macinata:

Blat.

Mixam untul la temperatura camerei cu zaharul, adaugam galbenusurile, mixand bine dupa fiecare, oul pana devine o crema, adaugam faina amestecata cu praful de copt, esenta de vanilie.

Framantam un aluat omogen si nelipicios, oprim o bila de aluat pe care o vom framanta cu putina faina si dam la congelator 10 min.

Restul de aluat il intindem in tava tapetata cu hartie de copt, presaram 1 lingura de nuca macinata.

Crema

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul treptat si mixam pana devine o bezea lucioasa, adaugam nuca, gemul si amestecam bine.

Turnam compozitia peste aluat si intindem.

Scoatem aluatul de la rece si il dam prin razatoarea cu ochiuri mari deasupra la crema.

Dam la cuptorul incalzit pana este frumos rumenita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gem si nuca macinata" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ciocolata